Španělé chtějí pomoci stáji Renault

Alonso - Briatore | foto: Lotus F1 Team

Nejvyšší představitel španělského motorismu Carlos Gracia se příští pondělí v Paříži zúčastní jednání odvolacího soudu Mezinárodní automobilové federace (FIA), které bude řešit odvolání stáje Renault proti zákazu startu v příštím závodě mistrovství světa F1.

Prezident Královské španělské automobilové federace pojede do Paříže ve společnosti člena Světové rady motorismu a právního poradce federace Joaquina Verdegaye. "Pokud nám to soud umožní, chceme prezentovat tytéž argumenty, se kterými jsme přišli už dříve, abychom hájili Fernanda Alonsa, pořadatele Velké ceny Evropy a fanoušky," řekl Garcia. "FIA nám sdělila, že souhlasí s naší přítomností na jednání. To je dobrý signál," dodal Garcia.

Stáj Renault byla potrestána zákazem startu na příští závod za to, že při Velké ceně Maďarska pustili mechanici na trať vůz Fernanda Alonsa s nedostatečně upevněným kolem, a to pak upadlo. Trest, který mnozí považují za velmi tvrdý, přišel týden poté, co v závodě série F2 v Brands Hatch zemřel osmnáctiletý pilot Henry Surtees na následky zranění hlavy, které mu způsobilo letící kolo z jiného vozu.

Příští závod, Velká cena Evropy, se koná 23. srpna ve Valencii. Pokud stáj Renault s odvoláním neuspěje, závodu se nebude moci zúčastnit domácí hvězda, dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso. Pořadatelé se obávají, že to ovlivní diváckou návštěvu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy