Frustrovaný Sauber, FIA nabízí boxy BMW

Sauber, Peter | foto: Sauber Motorsport AG

Mezinárodní automobilová federace se obrátila prostřednictvím svého prezidenta Maxe Mosleyho na neúspěšné uchazeče z letošního výběrového řízení na vstup do F1. Dopis odešel sedmi subjektům.

Německá automobilka BMW nebyla při vyjednávání o převzetí závodní stáje formule 1 Švýcarem Peterem Sauberem či Mario Theissenem tak vstřícná jako Honda. Japonci dali šanci Ross Brawnovi a zrodilo se na úvod sezony 2009 obrovské překvapení. Soukromí zájemci o tým BMW Sauber zatím takové štěstí neměli a nebo neměli takové finanční zázemí.

„Jednání s BMW nedošla ke šťastnému konci, jejich požadavky byly pro mne příliš vysoké. Jsem neuvěřitelně zklamaný, je to nejhorší den z mé 40leté kariéry v motoristickém sportu. Budeme hledat další možná řešení,“ uvedl Sauber.

Protože nedošlo ze strany končícího týmu k podpisu dohody o svornosti nazývané Concorde Agreement, přistoupila FIA k hledání nástupce. Mezi hlavní favority na uvolněné místo patří zřejmě znovu Prodrive a Epsilon Euskadi. Situace tak naznačuje, že stáj z Hinwilu, založená právě Peterem Sauberem, bude uzavřena a vybavení rozprodáno.

Ale při troše logického uvažování je pro celou řadu zájemců, jejichž jmény se to letošní rok v médiích jen hemží, lepším řešením koupit fungující tým, než stavět zbrusu nový.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy