USF1: Americká vize a až pak peníze

USF1 | foto: www.usf1.com

Nově vzniklý tým s názvem USF1 se už od začátku potvrzení jeho existence snažil vyznačovat americkou vizí se vším všudy. Nyní ale tento tým láká všechny jezdce, kteří by chtěli usednout do monopostu F1, a to i ty "neamerické".

„Už nás kontaktovali dva piloti, kteří sice nikdy nezávodili v F1, ale vyhráli závody v GP2 a nabídli nám finanční prostředky, které překračovali tři čtvrtiny našeho rozpočtu.“ prozradil sportovní ředitel Peter Windsor. Mají za sebou velké sponzory, kteří by týmu přinesli nemalé peníze. Je tu ale jeden zásadní problém. Nepochází z USA!

USF1 čeká nelehké rozhodování. Vedení týmu vždy tvrdilo, že ve svých vozech chtějí mít americké jezdce. Díky pravidlu o omezení testování je ale celkem nereálné, aby oba piloti amerického týmu byli amerického původu. Hlavním důvodem je, že dosud jediným Američanem který aktivně závodí a už sedlal monopost F1, je bývalý pilot Scuderie Toro Rosso Scot Speed. Neočekává se ale, že by se do F1 vrátil, a tak je USF1 v nelichotivé pozici.

Postupně se tak začíná objevovat informace, že má jednu sedačku obsadit zkušený jezdec který má z F1 letité zkušenosti, a to jezdce typu Alexandra Wurze a druhá má být rezervována právě pro některého z amerických závodníků. S americkým týmem byli již dříve spojovány jména jako Marco Andretti a Danica Patrick, leč ta už dříve řekla, že do F1 zatím nechce. Nyní se ale spekuluje o závodnících z IndyCar Series, a to konkrétně o mladičkém Grahamu Rahalovi a zkušeném Ryan Hunter-Reayovi, kteří už dříve své schopnosti za mořem prokázali. Posledním Američanem který má šanci usednout do vozu USF1 je talentovaný Jonathan Summerton.

„Potřebujeme Američany v našem autě, to byl vždy náš cíl a stále tomu tak je.“ Řekl Peter Windsor. Zároveň také uvedl, že nikam nespěchá s oznámením, kdo za ně bude v roce 2010 závodit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy