Button má za sebou triatlon v Londýně

Button, Jenson | foto: Honda Racing F1

Jenson Button se tento víkend věnoval triatlonu v Londýně. Jeho fyzická kondice je čím dál lepší, závod dokončil svým dosud nejlepším časem dvou hodin a sedmi minut.

Britský jezdec se jako každoročně zúčastnil triatlonu, aby získal finanční prostředky pro nadaci Make a Wish Foundation. Po jeho boku závodili i dva mechanici Brawn GP Peter Bonnington a Andrew Shovlin.


Londýnský maraton zahrnoval 1500m plavání, 40km jízdy na kole a 10km běhu.


„Myslím, že teď zkolabuji,“ vtipkoval Jenson těsně po závodě, „při plavání jsem nejel tak naplno, jak jsem to dělal dřív, ale jsem spokojený, protože jsem doplaval za 24 minut. Na kole jsem byl daleko rychlejší, než jsem čekal, hodina a tři minuty. Potom jsem celkem v pohodě zaběhl první kolo, abych šetřil síly na to druhé s celkovým časem 35:02 minut. Cítím se vážně skvěle. Trenér mi vytkl jen jednu věc, a to že jsem nevypil celou lahev s pitím.“


Button možnost účastnit se triatlonu vřele vítá. Využívá to i pro odbourávání předsudků veřejnosti, která nevěří, jak náročné je řídit monopost F1.


„Lidé si myslí, že je jednoduché si sednout do monopostu, rozjet se a mačkat pár čudlíků. Tahle soutěž dokazuje, že to tak není. Všichni vidí, v jak skvělé kondici musí jezdci být, aby vydrželi vibrace a vysoké přetížení.“


Buttonovi k dobrému výsledku pomohl samotný tým, který mu zprostředkoval testy v aerodynamickém tunelu. Díky němu byl Button na kole daleko rychlejší.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy