Zotavující se Massa odletí v pondělí domů

Massa - Schumacher M. | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa by měl dle posledních zpráv odletět soukromým letadlem do svého domovského města Sao Paolo v Brazíli již v pondělí.

Původně se očekávalo, že v nemocnici v Budapešti pobude i následující týden. Dle posledních zpráv však po několika dnech, které trávil v normálním pokoji místo na jednotce intenzívní péče ve vojenské nemocnici AEK v centru města, bude moci 28leté pilot toto zařízení o víkendu opustit.

Dle ředitele nemocnice Istvana Szilvassy by se měl helikoptérou přemístit na místní letiště, odkud bude dále pokračovat do Brazílie soukromým tryskáčem. Po několika dnech v domácím prostředí by měl opět odletět do Evropy - do pařížské nemocnice, v níž by měl podstoupit rehabilitační léčbu pod dohledem Dr. Gerarda Saillanta, který léčil Michaela Schumachera (a v minulosti také fotbalistu Ronalda).

"Jeho stav je odpovídající, momentálně se u něj neprojevují žádné vážné neurologické symptomy. Myslím, že raná fáze rehabilitace může začít," potvrdil neurolog Attila Toth z nemocnice AEK.


Dle svého osobního doktora Dina Altmana vypadá Massa jako boxer, ale úspěšně se zotavuje: "Hodně mluví a oplývá humorem." Když se Brazilec dozvěděl, že jej má ve Valencii nahradit Schumacher, prohlásil: "Ještě uvidím, jestli ho pustím do svého auta."

"Myslí jenom na závodění," dodává Altman. "Není se čeho obávat, nepředvídáme u něj další operace. Pamatuje si vše počínaje sobotou, kromě nehody, z níž si nepamatuje vůbec nic. Ví, co je dnes za den, a také ví, že byl dva či tři dny v bezvědomí. Pamatuje si své umístění v kvalifikaci před nehodou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy