Nejrychlejší kolo patřilo opět Red Bullu

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Nejrychlejší kolo včerejšího závodu zajel Mark Webber na Red Bullu, a to s pořádným, více než půlvteřinovým náskokem před Kimim Räikkönenem na Ferrari.

Vítězi závodu Lewisovi Hamiltonovi na McLarenu patřila až čtvrtá příčka - což je vzhledem k tomu, jaký si celý závod udržoval odstup, vcelku pochopitelné. Jezdil co potřeboval a první místo měl celou dobu pod kontrolou. Již ve druhé třetině se troufale ptal týmu, zda už nemá šetřit motor. Zatímco téměř všichni jezdci zajížděli svá nejrychlejší kola na zahřáté a pogumované trati, Brit zajel to své nejlepší ještě v prvním stintu.

Rychlejší kolo než Hamilton dokázal zajet i Nico Rosberg, bramborovou příčku v závodě nezískal náhodou. Brawny trápilo drolení zadních pneumatik, což je u nich neobvyklá věc. Jenson si do rádia stěžoval, že tak hrozně se jeho monopost už dlouho nechoval a odpovídá tomu i až šesté nejrychlejší kolo. Na bednu to včera rozhodně nebylo. Zajímavé je sledovat i velký pokrok Tora Rossa - Sebastian Buemi byl sedmý nejrychlejší.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy