Alonso odstoupil kvůli palivovému čerpadlu

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

RENAULT - REVIEW; Renault ukázal slibnou rychlost, ale nakonec skončil bez bodu. Alonso odstoupil z předních pozic a Piquet po špatné kvalifikaci nedokázal využít upravené auto.

Nelson Piquet, 12.
Start byl velice dobrý a předjel jsem několik vozů, ale potom vždy za někým uvíznul, což mému závodu moc nepomohlo. Také jsem měl smůlu se strategií, myslím, že závod by se vyvíjel o něco lépe, kdybych měl před sebou volnou trať. Auto dnes bylo dobré a jsem rád, že jsem tento víkend dostal nové součásti.

Fernando Alonso, nedokončil
Dnes jsme přišli o možnost skončit na pódiu. Dobře jsem odstartoval a auto bylo v prvním stintu rychlé, ale potom jsme při první zastávce v boxech měli problém s upevněním pravého předního kola. Po výjezdu z boxů jsem cítil velké vibrace a bylo to jako kdybych měl defekt a po několika zatáčkách kolo od vozu odletělo. Vrátil jsem se do boxů, ale potom se začaly zhoršovat problémy s palivovým čerpadlem, které jsem měl už ve druhém kole, takže jsme museli odstoupit. Je škoda, že jsme o tuto příležitost přišli, ale to se při závodění stává a snažím se na to dívat z té lepší stránky, protože jsme tento víkend viděli, že auto je konkurenceschopné. Teď se těším na další závod ve Valencii, kde snad budeme pokračovat ve slibných výkonech.

Pat Symonds, technický ředitel

Velice skličující závěr víkendu, který začal slibně. Od přibližně druhého kola měl Fernando poruchu palivového čerpadla a museli jsme se to pokusit řídit manuálně, což nás stálo spoustu času. Museli jsme kvůli tomu zastavit dříve a bohužel jsme měli problém s upevněním kola. Kvůli palivovému čerpadlu jsme záhy odstoupili. Nelson byl předurčen k náročnému odpoledni a dokončil závod, ale nebyl na pozici, ze které by získal body.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy