Barrichello uvažuje o odchodu

Barrichello, Rubens | foto: Honda Racing F1

Vysvětlil, že si sice závodění stále užívá, ale vzhledem k dlouhé době v F1 už uvažuje o ukončení kariéry na konci této sezóny. Po 17 letech by měl na svém kontě 287 startů.

Barrichello má letos ještě stále teoretickou šanci na titul, ale na Buttona ve vedení ztrácí už 24 bodů. V každém ze zbývajících závodů by tedy musel stáhnout náskok o 3 body.
Už ve Španělsku si stěžoval na protěžování Buttona a naposledy v Německu tým zkritizoval za to, že jej připravil o dobrý výsledek. Situace se navenek vždy zklidnila, ale některé hlasy říkají, že se těmito kroky připravil o místo v příštím roce.

„Miluji tento sport, dělám ho 17 let. 95 % mých pocitů mi říká, že mám pokračovat. Mám to rád, mám v sobě velkou rychlost, ale těch 5 % mi říká 'K čemu to potřebuješ?'
I když je to jen 5 %, přemýšlím nad tím, ale příští rok je příliš daleko na takové rozhodnutí,“
řekl Barrichello.
Brazilec se stále vidí jako jeden z uchazečů o titul. „Ptáte se mě, proč jsem ještě nevyhrál? Není to tak, že mě to nezajímá, jsem díky těm problémům lepší jezdec, takže se o to musím pokusit v dalším závodě. Nemůžu na sebe vyvíjet tlak, ale věci by mohly být lepší. Stále se budu usmívat a snažit se. Tento víkend by mohl být docela dobrý a rozhodně nepřenáším žádné problémy z minulého závodu na tento.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy