Villeneuve plánuje návrat do F1

Villeneuve, Jacques | foto: www.jv-world.com

Včera se objevily zprávy o tom, že velký návrat do Formule 1 chystá jeden z bývalých mistrů světa - Jacques Villeneuve. Podle nich by měl v roce 2010 závodit za USF1.

Francouzský Kanaďan je mimo F1 už déle než tři roky, za tu dobu zkoušel závodit v různých sérií, včetně amerických NASCAR a Speedcar. Po F1 se mu, jak se několikrát nechal slyšet, docela stýská a kdyby se mu naskytla příležitost k návratu, okamžitě by ji využil.

"Jsem závodník a vždycky jím budu. To je důvod, proč pokukuji po F1. Ježdění je jediná věc, která mě zajímá," řekl pro Autosprint. Německý Sport Bild z toho vydedukoval senzační správu - mistr světa F1 z roku 1997 se chystá podepsat smlouvu s USF1, za který bude nastupovat v příští sezóně.

Pár hodin Villeneuve tyto zprávy na Auto123.com popřel: "Není to vůbec pravda. Ani jsem nikomu z toho časopisu neposkytl rozhovor. Nikdo z USF1 mě nekontaktoval." Dodal, že měl jen stručný rozhovor s ředitelem týmu Peterem Windsorem. Ten nesmyslnost celé záležitosti potvrdil: "Jacques má absolutní pravdu. Prohodili jsme spolu pár slov v Monaku, od té doby jsme spolu neměli příležitost znovu hovořit."


Pravdou nicméně zůstává, že by se Villeneuve do F1 rád vrátil: "Co jsem jasně řekl před několika týdny bylo, že se pokusím o návrat do Formule 1, ale mé šance jsou mizivé." Kanaďan se o víkendu zúčastní 24hodinovky ve Spa. Hodlá ovšem navštívit i Maďarsko, kde bych chtěl pokračovat ve vyjednávání o svém návratu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy