Video: Nový okruh v Abú Zabí má být nejlepší

Williams | foto: Williams F1 Team

Báječný. Komfortní. Spektakulární. Inovativní. Jedinečný. Superlativy a nezapomenutelnými zážitky se ohánějí pořadatelé Velké ceny Abú Zabí, kde finišují s dostavbou okruhu, na němž se pojede finále letošní sezóny. Pojďte s námi posoudit, kolik je pravdy na jejich slovech.

Velká cena Abú Zabí byla oznámena již před dvěma lety. První závod na tomto okruhu a zároveň poslední v letošní sezóně je zde plánován na 1. listopadu 2009. Měl by se odjet klasicky během dne, i když se již objevily spekulace (např. BBC zde), že by se závodilo v noci za umělého osvětlení, podobně jako v Singapuru.

Okruh, jehož délka činí 5,55 km, je lemován velkolepými budovami ve futuristickém designu inspirovaným arabskou kulturou a hodnotami. Jízdu závodních monopostů bude moci z nebývale komfortních tribun sledovat 50 tisíc diváků (z toho 7 tisíc na hlavní tribuně naproti boxů). Všechny z nich jsou kryté, čímž se nemůže pochlubit zatím žádný jiný okruh na světě. V boxech je 40 garáží, jež týmům nabízejí výjimečné zázemí. Část trati vede po 5ti hvězdičkovým hotelem s 500 pokoji nedaleko 60 m vysoké Sluneční věže, jejímž hlavním zdrojem energie je opravdu Slunce.


Pár obrázků z oficiálních stránek si můžete prohlédnou zde. V rFactoru jsem si již měl možnost okruh projet, video z jízdy je nicméně mizerné, protože neobsahuje veškeré objekty kolem trati a i těch pár není pořádně otexturovaných. Díky zaměstnanci jisté firmy působicí na okruhu se nicméně můžete podívat na jednu docela povedenou ukázku z tamějšího prostředí. Všimněte si zajímavého designu budov podél okruhu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy