Alguesariho debut stojí dva miliony eur

Toro Rosso | foto: Red Bull Racing

Debut Jaimeho Alguersuariho ve formuli jedna je sponzorovaný dvěma španělskými společnostmi. Podle španělského tisku sponzoři v F1 zůstanou, i pokud by se nováčkovi nedařilo.

Očekává se, že Toro Rosso zítra oznámí devatenáctiletého Španěla jako nástupce Sebastiena Bourdaise od Velké ceny Maďarska.

Španělská média tvrdí, že za Alguersuarim stojí ropná společnost Repsol a banka La Caixa. Podle tisku sponzoři zaplatili dva miliony eur, aby zajistily Alguersuarimu místo u týmu z Faenzy. Noviny Diario AS tvrdí, že i kdyby Toro Rosso nováčka po Velké ceně Evropy vyhodilo, bude tým schopen si sponzory udržet.

Bývalý španělský pilot a testovací jezdec Ferrari Marc Gene je blízký přítel Alguersuariho. Gene říká, že mladíka čeká „nejtěžší debut v historii“ sportu.

„Jaime je připravený, ale stojí proti němu celá řada faktorů,“ řekl vítěz Le Mans 2009 španělskému Diario Sport. Poznamenal, že kvůli zákazu testování si Alguersuari nevyzkoušel žádný okruh ze současného kalendáře F1, přičemž Hungaroring patří k „těm nejtěžším“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy