Whitmarsh: V Maďarsku budeme mít na vítězství

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

McLaren před dalším závodem oplývá sebevědomím. Na Hungaroringu budou mít údajně vůz, který bude schopen zvítězit. A že se jim jej podařilo podstatně vylepšit již prokázali během uplynulého víkendu v Německu.

Nová podlaha, difuzor a přední křídlo byly nejpodstatnější úpravy, které stály za zrychlením, jež se na Nürburgringu pohybovalo kolem 0,7 vteřiny na 1 kolo. Tým to patřičně povzbudilo a nyní věří v mnohem lepší formu i po zbytek sezóny.

Charakteristika Hungaroringu by navíc monopostu MP4-24 měla vyhovovat, proto McLaren pomýšlí hodně vysoko - dokonce hovoří o ukončení nadvlády stájí Brawn GP a Red Bull. Dle šéfa týmu Martina Whitmarshe jdou do každého závodu s cílem zvítězit - ale v Maďarsku k tomu budou mít opravdu velkou šanci.

"V Německu jsme udělali pokrok, musíme na tom však dále pracovat, abychom dosáhli v příštím závodě ještě lepších výsledků. Vždycky chceme vyhrát, ale ne vždy na to máme. Věřím, že v Maďarsku na to mít opravdu budeme," komentuje šance McLarenu v příštím závodě Whitmarsh.



A byť tým již přesunul některé zdroje na vývoj budoucího vozu, který by měl vypadat zcela odlišně než ten letošní díky mnohem větší palivové nádrži kvůli zákazu tankování, Whitmarsh uvedl, že ve vývoji letošního monopostu nepolevují: "Letos šampionát nevyhrajeme, příští rok budeme muset odvést lepší práci. Budoucímu autu věnujeme mnohem více úsilí, než jsme v tuto dobu vloni věnovali současnému vozu, který také nesmíme zanedbávat."

"Podařilo se nám z letošního vozu udělat vítěze závodů? Zatím ne docela. Udělali jsme velký pokrok? To ano. Znamená to, že se ve vývoji budoucího auta budeme ubírat správným směrem? Myslím si, že ano. A to je povzbuzující. Na to musíme soustředit naši pozornost,"
odpovídá si na své otázky šéf McLarenu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy