Oficiálně: Bourdais končí

Bourdais, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Časté spekulace na téma odchodu Sebastiena Bourdaise jsou u konce. Tým F1 Scuderia Toro Rosso oficiálně oznámil ukončení spolupráce s francouzským jezdcem.

Grand Prix Německa na okruhu Nürburgring znamenala poslední účinkování v letošní sezoně F1 pro tohoto za mořem uznávaného pilota. „V druhém roce naší spolupráce se Sebastienem jeho výkony nenaplnili očekávání, a proto se rozhodlo, že již v následující Grand Prix Maďarska bude nahrazen,“ řekl šéf týmu Franz Tost.

Bourdaise by měl nahradit teprve čerstvě devatenáctiletý španěl Jaime Alguersuari (čte se Chajme Alguersuari) loňský šampion britské formule 3.

Situace Sebastiena Bourdaise je nezáviděníhodná. Čtyřnásobný šampion americké série ChampCar a šampion F3000  přišel do F1 plný očekávání, ale někde nastala chyba. Možná si měl tento Francouz ještě počkat a nastoupit do silnější stáje. Možná ho zaskočil výkon mladičkého Němce Sebastiena Vettela, který dokázal s průměrným monopostem Scuderie Toro Rosso vyhrát závod v Monze v roce 2008. Jedno je ale jisté. Vztahy mezi francouzským jezdcem a jeho zaměstnavatelem dosáhly bodu, kdy musí tuto stáj z Fanezy opustit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy