Končí v F1 také Piquet, jr.?

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Budoucnost Nelsona Piqueta u Renaulte je zdá se zpečetěná - šéf týmu Renault F1 Flavio Briatore řekl, že zatím nemůže potvrdil pilota druhého vozu pro závod v Maďarsku po boku Fernanda Alonsa.

O Piquetovi se spekulovalo již delší dobu, že pokud nezíská dostatečný počet bodů, jež by mu dle smlouvy zajišťovaly místo u týmu, bude po závodu v Německu vyhozen. A byť Nelson svůj výkon v posledním závodě nehodnotil špatně, Briatore odmítl potvrdit Brazilcovu budoucnost v týmu po Velké ceně Německa.

"Nevím, možná si do auta sednu sám," odpověděl doslova na dotaz, zda se Piquet objeví po boku Alonsa v Maďarsku. Mladý pilot však na Twitteru prohlásil, že mu tým pro Hungaroring slíbil stejné díly, která má dostat i Alonso - z čehož usuzuje, že bude dále závodit. Prožívá tak podobné chvíle jako Sebastien Bourdais, který byl po víkendu údajně vyhozen z Toro Rosso. Francouz však tvrdí, že má platný kontrakt a v Maďarsku závodit bude.


Na jeho místo si ale už brousí zuby Romain Grosjean, rezervní pilot Renaultu. V posledních závode ch marně hledá svou formu v GP2 poté, co v Monte Carlu zažil poměrně velkou nehodu. Potenciálně by tak Renault mohl sáhnout ještě po Lucasovi di Grassim - ten však nedávno prohlásil, že je plně zaměřen na vítězství v šampionátu GP2.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy