Šéfem FIA by mohl být také Ari Vatanen

Mosley, Max | foto: GEPA pictures GmbH

Bývalý mistr světa v rally Ari Vatanen z Finska by mohl být soupeřem Maxe Mosleyho v říjnových volbách prezidenta Mezinárodní automobilové federace (FIA), pokud se Brit rozhodne znovu kandidovat. V úterý o tom informoval server britské televizní a rozhlasové stanice BBC.

Devětašedesátiletý Mosley se v červnu nechal slyšet, že popáté se o čtyřleté funkční období šéfa FIA ucházet nebude. Jeho odstoupení z postu bylo jednou z podmínek smlouvy mezi federací a týmy F1. Mosley ale nyní přiznal, že na něj členové FIA tlačí, aby zůstal.

"Zvažuji svou kandidaturu, myslím, že je nejvyšší čas pro změnu," řekl Vatanen. "V této chvíli konzultuji svou přihlášku s členskými kluby FIA a reakce jsou zatím pozitivní," dodal sedmapadesátiletý Fin, který se v roce 1981 radoval z triumfu v mistrovství světa v rally a čtyřikrát opanoval Rally Dakar.

V červnu to vypadalo, že je o Mosleyho budoucnosti rozhodnuto. Asociace týmů F1 (FOTA), která sdružuje osm stájí včetně Ferrari, McLarenu a Renaultu, se totiž s FIA dohodla na pokračování stávajícího seriálu mistrovství světa za podmínek, že Mosley nebude v říjnových volbách obhajovat svůj post. Brit se ale poté nechal slyšet, že nedovolí FOTA, aby rozhodovala o dění ve FIA, a za podpory dalších členů federace uvažuje o kandidatuře.

Dalším případným kandidátem na post prezidenta FIA by mohl být bývalý šéf týmu F1 Ferrari Jean Todt, jenž je v případě, že se Mosley do voleb nepřihlásí, považován za favorita na funkci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy