Vettel zvyšuje návštěvnost Velké ceny Německa

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Během ekonomické recese navíc v "poschumacherovské" éře Formule 1 pohlížejí pořadatelé Velké ceny Německa na Sebastiana Vettela jako na dar z nebes.

Mladý Němec, jenž minulý pátek dovršil 22 let, dominoval poslední Velké cěně Británie a podle mnohých je nejvážnějším soupeřem Jensona Buttona o letošní titul mistra světa.

Závody Formule 1 v Německu zažívají od doby, kdy v roce 2006 odešel Michael Schumacher, neustálý pokles zájmu. Diváci potřebují by rádi viděli dalšího úspěšného krajana, popř. úspěch jejich domácích značek jako je Mercedes-Benz a BMW, aby tak zaplnili díru, která vznikla odchodem nejúspěšnějšího jezdce v historii F1.

Nürburgring se proto snaží vytřískat co nejvíce z Vettelovy vzkvétající formy - došlo například i na přejmenování jedné z tribun na 5 km okruhu po tomto pilotovi Red Bullu.



"Zcela upřímně - Sebastian Vettel je pro nás velkým darem," říká ředitel okruhu Walter Kafitz. Zatímco jiné okruhy se letos potýkají s propady v prodeji vstupenek, díky Vettelovi dosahují dle Kafitze prodeje úrovní z roku 2007.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy