Je start Manoru vůbec reálný?

Britský tým známý především z F3 plánuje příští rok startovat s monopostem formule 1. Účastnil se výběrového řízení FIA a uspěl. Překvapující je však fakt, že debut připravuje stávajících 18 zaměstnanců, které má rozšířit dalších 30.

„Rozpočet týmu je připravený již několik měsíců, spojení s Virgin je pouhou spekulací, kterou nebudu komentovat,“ uvedl k nedávné informaci o vstupu Sira Branson šéf Manoru John Booth.

Podle dostupných zdrojů pracuje v týmu stále jen 18 zaměstnanců, které rozšíří brzy další třicítka a zvětšení zázemí stavbou nové budovy v sídle stáje v Dinningtonu je teprve v přípravě.

„S úspěchy počítáme až v naší třetí sezoně, kdy bychom už měli být konkurenceschopní. Vstup plánujeme asi půl roku díky omezení rozpočtů, za předchozích podmínek by to bylo nemyslitelné.“

Booth odmítá srovnávat Manor s Brawnem, neboť tým kolem Ross Brawna je dřívější Honda a přípravu letošního vozu automobilka financovala.

V porovnání se stovkami zaměstnanců současných týmů je však nutné se ptát, zda je vůbec start Manoru v příštím roce reálný? Na základě nedávno vyhroceného sporu mezi FIA a FOTA také není jisté, zda budou vůbec nějakým způsobem rozpočtové stropy zavedeny nebo umělé snížení nákladů stájí opravdu realizováno…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy