Red Bull a Toro Rosso mění náhradního jezdce

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Red Bull a Toro Rosso mají nového testovacího jezdce. Včera to týmy oznámily, stane se tak s okamžitou platností od VC Německa na Nürburgringu. Novým testovacím jezdcem je mladý Jaime Alguersuari.

Jaime Alguersuari nahradí v této funkci dalšího mladíka Brendona Hartleyho, který byl na postu testovacího jezdce teprve od letošní zimy. Jaime má přitom teprve 19 let. Jeho výsledky jsou ale i přes jeho útlý věk skvělé. Vloni se stal nejmladším jezdcem historie, který dokázal vyhrát britskou F3, letos soutěží ve Světové sérii Renault.

„Kvůli zákazu testů v sezoně F1 si vybraly týmy Red Bull a Toro Rosso jako testovacího jezdce mladíka, který zatím nemá s F1 zkušenosti. Bude se tak moci pomalu dostat do celého kolotoče, když se bude účastnit závodních víkendů, brífinků jezdců se závodními inženýry nebo třeba poslouchat rádiovou komunikaci mezi týmem a jezdci na trati,“ stojí ve společném sdělení stájí rakouského magnáta Mateschitze.


Šance na svezení v jednom z vozů je ale pro Jaimeho opravdu malá

„Hartley si této možnosti užíval v první půlce sezony. Teď se bude moct plně soustředit na svůj soutěžní program v Evropské sérii F3,“ popisuje prohlášení důvody výměny jezdců.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy