Je Red Bull novodobým McLarenem?

Red Bull | foto: GEPA pictures GmbH

Šéf týmu Red Bull Christian Horner si váží zdravé rivality mezi svými jezdci, Sebastianem Vettelem a Markem Webberem. Zároveň připouští, že je s výkony obou závodníků spokojený. Popírá však rozdělení jezdců na týmovou jedničku a dvojku.

Už od začátku roku 2009 patří Red Bull k nejrychlejším strojům ve startovním poli, největší souboje zatím modré vozy rakouské stáje svádí s monoposty stáje Brawn GP. Po osmy odjetých závodech jsou Mark Webber a Sebastian Vettel nejvážnějšími konkurenty jezdcům Brawnu. Navzájem se Webber a Vettel tlačí k výkonům na hranici, což se týmovému šéfovi moc líbí.

„Oba jsou profesionální piloti. Každý z nich se nachází v rozdílném bodě své kariéry, dohromady to ale tvoří velmi silný tým. V týmu máme zdravou rivalitu mezi oběma půlkami garáže. Vše se ale odehrává na profesionální úrovni,“ řekl Horner.

„Máme skvělý jezdecký pár. Oba jezdci jsou jednoduše fantastičtí a tlačí se navzájem k lepším výsledkům. Když se podíváte na poslední výsledky, tak zjistíte, že jsou oba dva na hraně schopností. Předvádí opravdu profesionální práci a vysoké úrovni,“ lobuje za své dva piloty Horner.


McLaren také za dob Häkkinena s Coulthardem popíral
rozdělení na jedničku a dvojku


„Ve formuli 1 neexistuje jezdec číslo 1. Modifikace se objevují na obou vozech paralelně v průběhu celé sezony. Tak to bude pokračovat i nadále,“ vyvrací Horner spekulace o upřednostňování jezdnoho ze závodníků.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy