Kubica: Hladké pneumatiky působí problémy

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

Robert Kubica připouští, že návrat hladkých pneumatik, tzv. slicků, do F1, působí týmům problémy. Směsi, které Bridgestone vybírá, totiž vedou k výkyvům ve výkonnosti.

Tento se do šampionátu Formule 1 vrátili hladké pneumatiky místo drážkovaných, což většina zainteresovaných pouze uvítala. Nyní však, v polovině sezóny, Kubica tvrdí, že návrat slicků může za některé problémy, zejména kvůli velkým rozdílům ve výkonnosti mezi dvěma směsmi, které Bridgestone vybírá pro závody.

"Nejhorší na tom je ten velký rozdíl mezi měkčí a tvrdší směsí, jež Bridgestone dodává. Někdy směs funguje opravdu špatně, jenže podle pravidel ji v závodě musíme použít. Snažíme se s ní jet velmi krátký úsek," říká Kubica, jenž na změně vidí i něco pozitivního: "Obecně je to ně hladkých pneumatikách větší zábava. Přední kola poskytují větší přilnavost a neujíždějí tolik, ovládaní vozů je tak přesnější."



Podobná názor má i Robertův týmový kolega Nick Heidfeld: "Nejsem příznivcem nasazovaní nevhodných pneumatik a velmi odlišných směsí jen kvůli toho, abychom zlepšili podívanou a uměle tak vytvářeli zábavu. Má to jediné pozitivum - je to stejně špatné pro všechny."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy