Mark Webber se chystá na operaci

Webber, Mark | foto: Red Bull Racing

Pilota Red Bullu čeká před Velkou cenou Německa chirurgický zákrok. Australan si nechá odstranit z nohy titanové šrouby, připomínky ošklivé nehody z loňského roku. Tehdy ho během charitativního závodu z kola srazilo auto.

K nehodě došlo v průběhu charitativního závodu „Mark Webber Pure Tasmanian Challenge“, který Australan pořádal a zároveň se ho účastnil. Webbera srazilo z kola auto na silnici nedaleko přístavu Port Arthur. Zranění neohrožovala život, v nemocnici si ale pilot Red Bullu několik dní poležel. Lékaři mu zlomenou holenní kost pravé nohy zpevnili několika šrouby. A právě ty teď musí ven.

„Budou mi vyndávat dva šrouby z pravé holeně,“ řekl dvaatřicetiletý Webber v neděli po závodě na britském okruhu Silverstone. „Kost je už natolik uzdravená, že ty šrouby mohou vyjmout, což je skvělé. Nebude to nic velkého, jen operace s lokálním umrtvením.“



Nehoda se odehrála 22. listopadu loňského roku. Australan podstoupil intenzivní rehabilitaci a opevně věřil, že stihne první testovací jízdy svého týmu. To se mu opravdu povedlo a v polovině února usedl za volant nového vozu Red Bullu. Půl roku po nehodě už se znovu proháněl na kole.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy