Týmy jsou nespokojené s výběrem FIA

Test Barcelona | foto: Karel Bařina, F1NEWS.cz

Jeden z přihlášených nováčků – italský N.Technology – prohlašuje, že nechápe odmítnutí FIA a že se stal obětí sporu mezi FIA a současnými týmy. Ty jsou zase nespokojené s chováním delegáta FIA při závodech v Turecku.

FIA v pátek provizorně přijala tři nováčky pro příští sezónu F1, alespoň další tři by měli mít ještě možnost se do F1 dostat v případě, že odejdou některé stávající týmy. Celkově se hlásilo patnáct nováčků a někteří jsou tedy vyřazeni nadobro, jedním z nich je zřejmě právě N.Technology.
Představitelé týmu Mauro Sipsz a Angelo Codignoni jsou s odmítnutím nespokojeni a jsou znechuceni průběhem výběrového řízení. „Přihlášky využila Federace jako pěšáky při boji proti týmům,“ řekl Sipsz pro italský deník Corriere della Sera.
Zdůvodnění, které N.Technology obdržel, říkalo, že tým neposlal finanční a technické detaily včas. Sipsz a Codignoni ovšem trvají na tom, že FIA vše obdržela v daném termínu. Také nechápou zařazení týmů jako Red Bull a Toro Rosso, když nemají zajištěny dodávky motorů, což je nutná podmínka. Navíc seznam neříká, kdo se chce držet rozpočtových stropů.
„Nevíme, jestli jsme byli vyloučeni, nejsme mezi třemi vybranými, ale, oproti tomu co stojí v pravidlech, nedostali jsme upozornění o vyloučení. Je tu ještě termín 19. června, kdy se vyřeší podmínečné přihlášky. Ale působí to tak, že bylo vše rozhodnuto předem,“ dodali Sipsz a Codignoni.

Stávající týmy o víkendu poslaly FIA další dopis, ve kterém požadují Mosleyho vyjádření k situaci, která nastala při minulé Velké ceně Turecka. Šéf komisařů FIA Alan Donelly tam údajně postupně obcházel všechny týmy a přemlouval je, aby vystoupily z FOTA a přihlásily se bezpodmínečně. Podle týmů je takové chování nevhodné pro člověka, jehož úkolem je být nestranný a dohlížet na činnost komisařů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy