FOTA vyhrožuje odchodem

FOTA | foto: FOTA

Týmy Ferrari, Toro Rosso a Red Bull byly zařazeny na seznam přijatých týmů bez podmínky, kterou mají ostatní týmy FOTA. To se asociaci týmů nelíbí a pokud se celá záležitost do týdne nevyřeší, bude muset hledat "alternativní řešení".

FOTA poslala Světové radě motorsportu (orgán FIA) dopis, ve kterém žádá o pomoc při řešení problémů s přihláškami do příští sezóny Formule 1. Zatímco pět týmů (McLaren, Brawn, Toyota, Renault a BMW) bylo vyzváno ke zrušení svých podmínek, ostatní členové FOTA (Ferrari, Toro Rosso a Red Bull) byli na seznam zařazeni bez této výzvy – jejich přihláška tedy nebyla přijata jako podmínečná.
Podle FOTA se tak stalo proti vůli týmů, a tak vyhrožuje, že pokud se do týdne vše nevyřeší, bude se zajímat o alternativní řešení (jinou závodní sérii).

„Všechny tyto týmy sdílí obavy ze současné situace a jsou hluboce znepokojeny krizí ve Formuli 1, která se jeví jako vykonstruovaná. Týmy si přejí najít rychlé řešení, ale pokud se to nepodaří, budou nuceny hledat alternativní řešení, které je ochrání.
V závěrečné snaze krizi vyřešit jsou pro příští týden naplánovány další jednání. Chceme vás požádat o podporu, aby bylo dosaženo výsledku, který zajistí, že zavedení účastníci budou moci pokračovat v rámci zdravé kontroly a stability, díky které bude budoucnost Formule 1 udržitelná,“
stojí v dopisu od FOTA.

FOTA dále vyjadřuje nespokojenost s komunikací s FIA a s neustálými změnami pravidel, které způsobují nejistotu u veřejnosti a sponzorů. Záměrem je podepsat novou Concordskou dohodu, která by většinu problému měla vyřešit. Zajistila by totiž lepší procesy ve tvorbě pravidel a zamezila spekulacím o odchodu některých účastníků ze šampionátu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy