Hamilton věří alespoň v jedno letošní pódium

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Mistr světa F1 Lewis Hamilton, jehož tým McLaren bojuje v této sezoně s nízkým výkonem svého vozu, věří, že do konce roku vybojuje alespoň jedno vítězství a Rozhovor přinesly oficiální stránky F1.

Čtyřiadvacetiletý Hamilton prožívá nejhorší ze svých tří sezon v F1, v sedmi závodech získal pouhých devět bodů. Vicemistr světa z roku 2007 a úřadující šampion však tvrdí, že to neznamená, že by si závodění neužíval a těší se na domácí Velkou cenu Velké Británie, která se pojede za dva týdny v Silverstone.

"Závodění ve středu pole je samozřejmě úplně jiné, než na čele závodu. Přístup je jiný. Když bojujete o titul, musíte být opatrný a velmi ukázněný. Sledovat stav pneumatik, pečlivé dodržování strategie, hlídat hlavní soupeře. Vzadu je to v mnoha směrech zábavnější. Můžete vymýšlet, jak koho předjet, jak koho udržet za sebou," vysvětlil Hamilton.

Nepopřel ovšem, že sezona pro něj znamená velké zklamání. "Musím přiznat, že je to můj první opravdu obtížný rok v F1, ale není to poprvé v mé kariéře, co se mi nedaří. Prošel jsem si tím už v motokárách a nižších formulových soutěžích. Jsou prostě dobré a špatné roky, a ty špatné člověka posilují. Myslím, že letos se ze mě stává lepší člověk a lepší pilot, právě proto, že to máme těžké. Já ale věřím, že se to zase zlepší," zadoufal Hamilton. "Možná to nebude letos, ale přijde to. Vím, že uspět doma v Silverstone bude výjimečně těžké, ale chci pro to udělat všechno. Samozřejmě se také těším domů, na své fanoušky a na Lindinu domácí kuchyni," připomněl svou nevlastní matku.

Hamilton nyní ztrácí 52 body na lídra šampionátu, svého krajana Jensona Buttona z týmu Brawn GP. Naděje na obhajobu titulu je definitivně pryč. "Od Velké ceny Španělska jsem trochu uvolněnější, ale než jsem se s tím vyrovnal, málem jsem vzteky explodoval," přiznal Brit. Pro zbytek sezony přehodnotil cíle: "Máme před sebou ještě deset závodů, rád bych Jensona trochu pozlobil. Vítězství nebo alespoň jedno umístění na pódiu by mi docela spravilo náladu. A zachránilo by to tenhle můj rok," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy