Oba nové Williamsy zahřívaly asfalt tratě

Tým z Grove odstartoval včera testy týdne na okruhu Circuit de Catalunya nedaleko Barcelony s oběma novými vozy FW 26.

Williams byl jediným týmem, který započal tyto testy. Na trati se sešli jak Ralf Schuamcher, tak i testovací jezdec Marc Gené. Odjeli celkem v nových vozech 127 kol.

Den začal velmi chladným počasím, protože za jasné oblohy tepolty lehce dosáhly bodu mrazu. To bránilo jakémukoli rannímu testování. Jakmile se více ohřálo, vše začalo naostro.

Gené skončil den s nejlepším časem 1m15,931s, což bylo o 0,2s rychlejší než jeho kolega Ralf Schumacher. Gené byl také úkolován testy pneumatik Michelin.

Schuamcher strávil den při pracích na nastavení vozu a následně odpoledne se soustředil na test trakční kontroly. Také nechyběly simulované starty.

“Měli jsem velmi chladné počasí na počátku dne, teploty dokonce ráno dosáhly -1°C,“ potvrdil Tim Newton. ”Dopoledne s teplotou tratě jen 1°C jsme zkoušeli minimálně. Lepší to bylo odpoledne, až se oteplilo. Na trati byli oba jezdci, jak Ralf, tak Marc. Ralf poprvé jel se šasi č. 2. Marc dokončil nějaké testy pneumatik Michelin, zatímco Ralf strávil den s novým vozem“.

Dnes, v úterý převezme Montoya auto po Geném a k týmu Williams se přidají další týmy jako: Jordan, Ferrari a Toyota. Toyota dnes poprvé nasadí do akce jejich nový vůz TF 104.

Foto: F1 Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy