Kovalainen doufá v zázrak

Kovalainen, Heikki | foto: McLaren

Heikki Kovalainen se vzpamatovává z nepovedeného startu do sezony. Fin ve službách McLarenu získal z prvních šesti závodů pouhé čtyři body! Kovalainen přiznal, že problém není pouze v autě.

Heikki Kovalainen ještě zkrátka nenašel správnou rychlost. Zatímco Kovalainenův kolega Lewis Hamilton se s nepovedeným McLarenem vyrovnává dobře, u Heikkiho je to problém. Pomalu se již začaly objevovat spekulace o možném nahrazení Kovalainena pro sezonu 2010. Heikkiho bilance opravdu nevypadá moc dobře: Z šesti závodů získal pouhé čtyři body. Do cíle dojel pouze dvakrát.

„Není to jenom v autě. Nemám žádné větší problémy s autem. V Austrálii, Malajsii a Monaku jsem udělal chyby. S tím už nic nenadělám. Mohu pouze zkusit v budoucnu pracovat lépe,“ říká sebekriticky Heikki. Podle Kovalainena byl start do sezony zklamáním, ale přes negativní zkušenosti se již přenesl a teď hledí pouze dopředu.


Start do sezony nebyl podle představ týmu ani jezdce

Aktuální ztráta McLarenu nemá nic společného s bojem o titul až do posledního závodu v loňském roce, myslí Heikki. Tým se pouze nestačil vyrovnat s novými úkoly během zimních testů. „V Turecku již máme novou podlahu a také vylepšené přední přítlačné křídlo. Díky těmto vylepšením bychom měli mít lepší grip v rychlých pasážích okruhu. Jsem si jistý, že si je tým jistý zlepšením. Jinak by takové věci s sebou ani nebral,“ uzavírá Fin.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy