Ecclestone: Rozpočty příští rok omezeny budou

Ecclestone - Haug | foto: McLaren

I přesto, že se týmy včera přihlásili do příštího ročníku, nemají zcela vyhráno. Max Mosley jim může zkřížit podle Bernieho Ecclestona plány: k omezení rozpočtů již v příštím roce určitě dojde.

Devět týmu sdružených pod FOTA se sice v pátek přihlásilo, ale dali jasně najevo, že to byly přihlášky podmínečné. Požadují podepsáni nové Concordské dohody a pravidla vycházející z letošní sezóny.

Co si pod tím představit? Podle některých se za tím skrývá odmítnutí jakékoliv formy omezení rozpočtů; jiné hlasy zase hovoří o tom, že jsou ochotny podstoupit kompromis vůči Mosleymu návrhu a akceptovat omezení rozpočtu ve výši 87,5 miliónů liber (v přepočtu kolem 2,6 miliardy Kč).

Co na to Ecclestone? Ten je přesvědčen, že omezení rozpočtu bude bezpochyby zavedeno již od příští sezóny: "Jsem si jistý, že rozpočty budou omezeny," řekl pro The Times. "Myslím, že pozorujeme počátek něčeho, co přeroste v obrovský spor - ne, bude to počátek něčeho pozitivního." Rádobyvtipný Bernie svým protichůdným vyjádřením je názoru, že týmy budou muset trochu slevit ze svých očekávání a k dohodě s FIA nakonec dojde. Na reakci FIA k podaným podmínečným přihláškám se však teprve čeká.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy