Aston Martin vstupuje do F1

David Richards, jehož tým Prodrive sídlí v Banbury, se vrací do F1! Tentokrát spojí svoje síly se značkou Aston Martin. Do MS vozu formule 1 vstupuje od roku 2010.

Všeobecně se očekává, že tým bude spolupracovat s McLarenem. Tým do šampionátu vstupuje pod názvem Prodrive, v roce 2012 by mělo dojít k přejmenování na Aston Martin. Richard již dříve v F1 působil, když stál v čele týmu Benetton a BAR. Dnes je poslední den pro podání přihlášky na příští sezonu. Richards tak učinil po dlouhých jednáních s Berniem Ecclestonem. Ty se táhly od středeční noci.

Ve středu totiž FIA konečně oznámila pravidla, která vstoupí v platnost již od příštího roku. Pravidla by měla být jakýmsi kompromisem mezi požadavky FIA a FOTA. Příští rok by měl být finanční strop zvednut na hranici 100 milionů Eur. Menší týmy by ale měly mít možnost sehnat například náhradní díly levněji. Od roku 2011 by měl být strop ve výši 45 milionů Eur.


V roce 2004 stál David Richards v čele týmu BAR

„Vozy budou vyráběny v Banbury. Motor budeme kupovat, ale bude nést název Aston Martinu. Takže se dá říct, že pojedeme pod značkou Aston Martin,“ prohlásil David Richards. Aston Martin je tak již třetím novým týmem, který podal přihlášku do nového ročníku formule 1. Předním tak učinily týmy Campos Meta F1 a USF1. Ze seriozních kandidátu se ještě čeká na konečné stanovisko Loly.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy