Týmy chtěli prodloužit termín - FIA je proti

Williams | foto: MARCO/BBN

Mezinárodní automobilová federace (FIA) nevyhověla týmům F1, které požadovaly prodloužení termínu pro podání přihlášky do mistrovství světa 2010.

"Chtěli jsme prodloužit termín pro oficiální uzávěrku, jíž je 29. květen, ale neuspěli jsme," prozradil Flavio Briatore, šéf týmu Renault. "Každý rok je uzávěrka přihlášek v listopadu, letos v květnu. Nechápu proč," řekl Briatore s tím, že týmy chtěly prodloužení termínu o dva až čtyři týdny.

Podle posledních zpráv se prezident FIA Max Mosley setkal v neděli ráno v Monaku s představiteli stáje McLaren Martinem Whitmarshem a Norbertem Haugem, což mělo být známkou toho, že McLaren nejspíš hodlá termín dodržet.

Prvním ze stávajících týmů, který se do šampionátu přihlásil, je tradiční spojenec FIA, stáj Williams, podání přihlášky oznámil šéf Adam Parr v pondělí. Svůj úmysl vstoupit naznačil překvapivě také tým Toyota, který až dosud patřil k rebelantům. Stáje Ferrari, Renault, Toyota, Red Bull a Toro Rosso před časem oznámily, že nevstoupí do mistrovství světa 2010, pokud začne platit pravidlo o ročním rozpočtovém stropu.

Přihlášku naopak už podaly dva nové týmy, Campos Racing a USF1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy