Jak na tom bude McLaren v Monaku

Hamilton - Kovalainen | foto: McLaren

Lewis Hamilton už nehovoří tak nadšeně o možné obhajobě loňského titulu poté, jak se vyvinulo prvních pět letošních závodů, v němž McLarenu chyběla rychlost. Do Monte Carla však míří s mnohem lepší náladou - cítí, že tam má mnohem větší šanci na úspěch než v Barceloně.

Hamilton zde loni po startu ze třetího místa zvítězil i přes několik lehkých kontaktů se svodidly a defektem pneumatiky. "Monako je mým oblíbeným okruhem," říká. "Je to neuvěřitelný pocit, když vyjíždíte do kopce rychlostí 280 km/hod, snažíte se přitom držet přímou linii mezi svodidly a pneumatikami se jich téměř dotýkáte - je to ten nejlepší pocit, který můžete zažit v monopostu Formule 1."

Brit, jenž se nyní nachází na sedmém místě v šampionátu s devíti body, je poměrně realistický co se týče svých šancí na obhajobu titulu, očekává však v Monaku lepší víkend.

"Očekáváme, že Monako bude dalším dobrým okruhem pro náš balík, protože kombinace pomalých zatáček s absencí velmi rychlých míst by měla MP4-24 vyhovovat. Opravdu věřím, že tomu tak bude, bylo by fantastické tam mít konkurenceschopné auto a opět bojovat na čele," pokračoval Lewis.



Jeho stájový kolega Heikki Kovalainen se letos dopustil několika chyb, párkrát jej navíc zradila i technika jeho MP4-24, a tak je v pořadí jezdců se čtyřmi body až jedenáctý. Jak na tom bude McLaren v monackém knížectví podle něj?

"Budeme v Monaku startovat s KERSem a vzniká otázka, zda jej budeme moci využít, abychom se dostali před ostatní piloty. KERS pro nás bude výhodou, jako obvykle. Nicméně v Monte Carlu se může stát cokoliv. Po zklamání ve Španělsku minulý týden jsem odhodlaný více než kdy dříve dosáhnout dobrý výsledek," doufá Heikki.

Šéf týmu Martin Whitmarsh k nadcházejícímu podniku rovněž vzhlíží s nadějemi: "Do závodu vstupujeme s mnohem větším optimismem, než tomu bylo v Barceloně. Jak Lewis, tak i Heikki, mají tento okruh rádi. Cítíme, že MP4-24 bude v ulicích knížectví mnohem konkurenceschopnější."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy