Asociace týmů F1 žádá FIA o urychlené setkání

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Asociace týmů F1 (FOTA) naléhavě žádá Mezinárodní automobilovou federaci (FIA) o jednání, chce prodiskutovat zavedení rozpočtového stropu a plánované změny pravidel, které mají vejít v platnost příští rok.

Vedení FOTA se sešlo ve středu v Londýně - Heathrow. V krátkém prohlášení, které pak asociace vydala, se uvádí: "FOTA má za sebou velmi konstruktivní jednání, v jehož rámci se dohodla na pokračování opatření vedoucích ke snižování nákladů v letech 2010 a 2011. FOTA však vyjadřuje obavy z rozhodnutí dubnového zasedání Světové rady motorismu ohledně rozpočtového stropu a pravidel mistrovství světa pro rok 2010 a žádá FIA o urychlené setkání."

FIA oznámila, že od nové sezony bude platit omezení ročního rozpočtu na 40 milionů liber (asi 1,2 miliardy korun). Týmy, které na to přistoupí, budou mít některé technické výhody, například pro ně nebude platit zákaz testování. Některé velké stáje, jako například Ferrari, jsou proti. FIA ale tvrdí, že řada týmů souhlasí a opatření je výhodné i pro možné nově příchozí stáje. V této souvislosti se mluví například o návratu týmu Super Aguri, který loni z finančních důvodů ze šampionátu odstoupil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy