Piquet popírá příliš velký tlak v Renaultu

Piquet N. - Piquet N. jr. | foto: Lotus F1 Team

Nelson Piquet popřel, že by cítil spíše tlak než podporu ze strany svého týmu. Po nedávný spekulacích ohledně Brazilcovy budoucnosti ve Formuli 1 se do záležitostí vložil jeho otec, který připomenul, že tým by mu měl především poskytnout ochranu místo veřejné kritiky.

Piquet mladší k situaci v týmu uvádí: "Nemyslím si, že by na mě tým vyvíjel příliš velký tlak. Ten spíše vyvíjím na sebe já sám, protože chci odvádět co nejlepší práci a pomoci mu. Nemám žádné pochybnosti o podpoře ze strany týmu, vycházím dobře se všemi."

Jeho otec, vítěz 23 Velkých cen a trojnásobný mistr světa, se zúčastnil letos zatím všech závodů. "Moc o řízení nemluvíme, ale je dobré, když máte někoho, kdo by vám poradil a podpořil vás tak jak to dělá on, protože má mnoho zkušenosti z oblasti motosportu," připouští Piquet mladší.

Loni zaznamenal 19 bodů, jeho týmový kolega Fernando Alonso 61. I v letošní sezóně jej Španěl značně převyšuje nejen bodově, ale i rychlostí v závodech a v kvalifikacích. Nelson doufá, že brzy zahájí svou úspěšnou šňůru.



"Není to o psychice. Je nicméně důležité, abych začal bodovat a tak pomohl týmu v poháru konstruktérů," dodává mladý Brazilec.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy