Opravdu F1 v Silverstone končí?

Fisichella, Giancarlo | foto: Renault Sport F1

Přestože Ecclestone tvrdí, že pokud nebude britská Velká cena v Donington Parku, nebude vůbec, nemusí se jednat o definitivní rozhodnutí. Přestavba Donington Parku se dostala do vážných finančních potíží a Silverstone má připraveny zdroje pro nezbytná vylepšení.

Firma zodpovědná za přestavbu okruhu Donington Park jeví značné finanční potíže. Přestože její šéf Gillet neustále tvrdí, že bude mít k dispozici potřebných 100 milionů liber, dluží 2,5 milionu za pronájem pozemků. Stavba nového tunelu se sice už rozběhla, ale pokud nebude dluh splacen během následujících tří dnů, nebo v této době nebudou předloženy důkazy o schopnosti jeho splacení do konce května, nedostane okruh potřebná povolení a celá akce se pravděpodobně bude muset zrušit.
Navíc kolují silné pochyby o reálné dostupnosti zmíněných 100 milionů. Gillet údajně uzavřel smlouvu s bankou Goldman Sachs, ale ta kvůli ekonomické krizi zřejmě není schopna finance dodat. Vládní pomoc, které se Ecclestone dožaduje je přitom už nějakou dobu vyloučena.

Podle nejmenovaného šéfa jedné ze stájí je ale závod ve Velké Británii podmínkou podpisu nové Concordské dohody. Ecclestone by tak nakonec mohl přehodnotit odmítnutí Silverstonu. Tamní pořadatelé už investovali 7 milionů liber do úprav pro pořádání závodu MotoGP a měli by mít dalších 40 milionů na přestavbu pro potřeby Formule 1.

Mezi "chráněná" území by kromě Velké Británie měla patřit i Francie, Itálie, Belgie a Německo. Výpadek Francie sice naznačuje, že si Ecclestone s tradicemi a podmínkami příliš neláme hlavu, ovšem právě Velká Británie by mohla mít výsadnější postavení – šest z deseti týmů má sídlo nedaleko Silverstonu a dva hlásící se týmy (Lola a Prodrive) také pochází z Anglie.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy