Sauber C23 a jeho debut na dráze

Fisichella, Giancarlo | foto: Sauber Motorsport AG

První představení na závodním okruhu ve Valencii skončilo ke spokojenosti celého týmu.

Za volant v pondělí představeného monopostu usedl Giancarlo Fisichella a dokončil včera na španělském okruhu 33 kol, aniž by se vyskytly nejmenší problémy.

„Dnes mám narozeniny a mechanici mne překvapili dortem. Ale to není to nejlepší, co jsem od týmu dostal. Tím byl nový vůz, který se na dráze choval velice dobře. Odpoledne jsem dokončil několik kol a vše bylo v pořádku. Obvykle jsou při prvních jízdách problémy, ale dnes fungovalo vše tak, jak mělo, a to je v tuto chvíli tím nejdůležitějším,“ prohlásil po skončení testu italský pilot.

Ke konkurenceschopnosti se samozřejmě Fisichella vyjadřovat nechtěl. Více bude vědět až po testech příští týden v Barceloně, kde budou i další týmu startovního pole. „Pak se uvidí, jak konkurenceschopní jsme, ale dnes je celkově výborný den, neboť C23 fungoval skvěle a já jsem velmi spokojen,“ dodal Fisichella, jenž k týmu přestoupil od Jordanu.

Willy Rampf vysvětlil, čeho se první testy týkaly: „Dnešní harmonogram byl zaměřen na testy chlazení, elektroniku a palivový a hydraulický systém. Výsledky jsou uspokojující.“

Technický ředitel také hovořil o plánu pro čtvrteční den: „Zítra chceme vyzkoušet různá nastavení a věnovat den poznávání detailních charakteristik nového vozu.“

„33 kol bez problémů je vynikající debut nového modelu, nicméně je příliš brzy mluvit o potenciálu C23. Musíme počkat na srovnání s konkurencí,“ souhlasil s Giancarlem Fisichellou šéf týmu Peter Sauber.

Dnes bude v testu pokračovat znovu Fisichella a v pátek ho vystřídá druhý závodní jezdec Felipe Massa. Další třídenní testy plánuje tým v Barceloně od 20. ledna.


Foto: Sauber Petronas

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy