McLaren nebude hrát dlouho druhé housle

Dennis, Ron | foto: Hoch Zwei

Bývalý šéf stáje F1 McLaren Ron Dennis tvrdí, že tým mistra světa Lewise Hamiltona nebude už dlouho hrát v mistrovství světa druhé housle.

Dlouholetý vůdce stáje a strůjce mnoha jejích úspěchů, jehož v březnu na postu šéfa vystřídal Martin Whitmarsh, odstoupil 16. dubna také z funkce výkonného ředitele a vzdal se tak veškeré zodpovědnosti za tým F1. "F1 mě nadále velmi zajímá, ale už je to jiné. Teď to sleduji jakoby z okna," vysvětlil Dennis. "Umím si představit, že probíhají horečné přípravy na Velkou cenu Španělska, ale informace mám jen z druhé ruky. Každopádně si myslím, že McLaren už dlouho druhé housle hrát nebude," dodal Dennis.

"Jsem si jistý, že se můžeme vrátit na přední mista a zase vyhrávat závody. Všichni zaměstnanci na tom pracují. Lewis je vynikající pilot. Musíme mu poskytnout kvalitní materiál a o zbytek se už postará sám," soudí Dennis, podle něhož se výkonnostní propast mezi stájí McLaren a ostatními týmy od začátku sezony znatelně zmenšila. "Po Velké ceně Bahrajnu to můžeme konstatovat. Čtvrté místo Hamiltona naznačuje, že je opět schopný konkurovat nejlepším."

Stáj McLaren dostala ve středu od Světové rady motorismu velmi mírný trest v tzv. lhářské aféře za porušení Mezinárodního sportovního kodexu, zákaz startu na tři závody s podmínkou na dvanáct měsíců. Za jeden z faktorů, které výši trestu příznivě ovlivnily, se považuje odstoupení Rona Dennise ze všech aktivit spojených s F1. Dennis je známý tím, že nemá dobré vztahy s prezidentem Mezinárodní automobilové federace Maxem Mosleym.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy