Ferrari je proti rozpočtovému stropu

di Montezemolo, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Stáj formule 1 Ferrari údajně nesouhlasí s rozpočtovým stropem ve výši 40 milionů liber na rok stanoveným Mezinárodní automobilovou federací (FIA).

Podle prezidenta Ferrari Luca di Montezemola by takový rozpočtový strop mohl neférovým a neobjektivním způsobem ovlivnit celý šampionát. To ale šéf FIA Max Mosley odmítá a Ferrari vyzývá k souhlasu. "Doufám, že Ferrari bude nakonec s novým rozpočtem zajedno a postaví se do čela těch, kteří s tím souhlasí," uvedl Mosley, který ví, že Ferrari coby velká stáj má ve světě formule 1 nemalé slovo.

Šéf FIA rovněž připustil, že šampionát již teď bojuje o přežití. "Jak jistě víte, jsem v nebývalé situaci," nechal se slyšet Mosley. "Automobilový průmysl a ekonomický sektor jsou hlavními dvěma zdroji F1 a oba teď mají vážné problémy. Nemůžeme jen tak sedět a čekat, co se stane. Už jsme přišli o jednoho výrobce a to se nám může stát i u dalších. Také víme, že současná úroveň finančních rozpočtů týmů je nevyhovující," dodal.

Montezemolo si ale Mosleymu stěžoval na nedostatek času a prostoru vyjádřit svůj názor. Také uvedl, že měl vždy obavy o zavedení rozpočtového stropu a to hlavně kvůli tomu, že "žádný strop nemůže být dostatečně technicky sledován."

Oficiálně se stáj Ferrari odmítla k celé záležitosti vyjádřit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy