McLaren vyváznul s podmínečným trestem

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Tým odchází od Světové rady FIA jen s podmínečným trestem pro tři závody. Zákaz tří závodů vejde v platnost, pokud se objeví další důkazy v tomto případě, nebo během následujících dvanácti měsíců McLaren opět poruší článek 151c Sportovního řádu.

„S ohledem na otevřený a čestný přístup šéfa týmu McLaren Martina Whitmarshe ke Světové radě a na změnu poměrů uvnitř týmu, kterou vysvětlil, se Světová rada rozhodla udělit podmínečný trest, který považuje za odpovídající.

Trestem je vyloučení týmu ze tří závodů šampionátu Formule 1. Bude vykonán jen tehdy, pokud se objeví další důkazy v tomto případě, nebo pokud tým během následujících dvanácti měsíců opět poruší článek 151c Mezinárodního sportovního řádu,“ zní rozsudek FIA.

Před Světovou radu předstoupil jen Whitmarsh s týmovým právníkem, po omluvě týmu FIA a přiznání viny z porušení Sportovního řádu nebyl nutný výslech dalších osob. Soud trval necelou hodinu, během níž se Whitmarsh ještě jednou omluvil, nyní doufá, že celý případ je tímto uzavřen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy