Renault – pes který štěká, ale nekouše

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

RENAULT – REVIEW; Přes nedávná prohlášení Flavia Briatoreho o novém začátku sezóny a boji o titul získal Renault jen jeden bod. Piquet je i tak s výkonem spokojen.

Fernando Alonso, 8.
Dnes jsme odvedli maximum. Start nebyl úplně perfektní a ztratili jsme jednu pozici. Poté se už nestalo nic zvláštního a nikdo neodstoupil, byli jsme osmí nejrychlejší a osmí jsme také skončili. Vždy se snažíme získat body, ale dnes to byl jeden, takže se do příštího závodu musíme zlepšit.

Nelson Piquet, 10.
Odjel jsem dobrý závod a auto bylo v pořádku. Bylo by lepší mít první stint kratší a druhý delší, ale celkově jsem spokojen, byl to slušný závod a to potřebujeme. Nyní se musíme soustředit na zlepšení výkonů při dalším závodě.

Flavio Briatore, šéf týmu
Pro tento víkend jsme měli vyšší očekávání, ale získali jsme jen jeden bod. Fernando neměl dobrý start a to pokazilo další průběh závodu přes veškerou jeho snahu. Nelson zajel výborný závod, posunul se z patnácté pozice, jel vyrovnaně a agresivně. Je škoda, že nedosáhnul na body.

Pat Symonds, technický ředitel
Dnes to byl obtížný závod, bylo velké horko a v celém poli to bylo těsné. Fernando hodně ztratil na startu a při tak vyrovnané rychlosti ostatních bylo obtížné to napravit. Naše výsledná pozice ale pravděpodobně odráží naši konkurenceschopnost. Nelson dnes zajel dobrý závod, jezdil vyrovanané časy téměř na Fernandově úrovni. Pro příští závody musíme vylepšit náš vůz, abychom vytěžili body z tvrdé práce celého týmu.

Remi Taffin, vedoucí oddělení motorů
Získali jsme jeden bod, ale není to nejlepší odměna za práci, kterou jsme tento víkend odvedli. Každý v týmu pracoval opravdu tvrdě, jezdci odjeli dobrý závod, ale skončili jsme jen na osmém a desátém místě. Myslím, že náš závod byl rozhodnut už v první zatáčce, kde jsme hodně ztratili a dostali se tak do obtížné situace. I přesto se pohybujeme správným směrem a je dobré to vidět.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy