Toyoty jezdily nejrychlejší kola i v závodě

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

V dnešním závodě v Bahrajnu potvrdily výbornou rychlost obě Toyoty, stejně jako ve včerejší kvalifikaci. Žel konzistenci časů již tak dobrou neměly, proto na nejvyšší příčky v konečném pořadí nedosáhly.

Jarno Trulli se tak musel sklonit před vítězem závodu Jensonem Buttonem ve voze Brawn GP i druhým Sebastianem Vettelem na Red Bullu, Timo Glock dojel nakonec až sedmý.

Pozoruhodná byla i rychlost Lewise Hamiltona, který jezdil dlouho v těsném závěsu za Toyotami či  Vettelovým Red Bullem a v závodě mu patřilo s odstupem 0,35 vteřiny šesté nejrychlejší kolo. Rychlostí v jednom kole také zaujal Felipe Massa či Nelson Piquet, oba v závodě ale skončili za svými zkušenějšími stájovými kolegy.

Tradičně je na tom bídně Force India, okruh překvapivě vůbec nesedl ani obvykle velmi rychlému Williamsu, když zajely až 15. a 17. nejrychlejší kolo díky Nicu Rosbergovi a Kazukimu Nakajimovi, jenž závod nakonec ani nedokončil - byl jediný, kterého dnes zradila technika. V horkém závodě tak dnes týmy předvedly vynikající spolehlivost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy