Brawnu se útok na pole position nevydařil

BRAWN GP – REVIEW; Přestože jezdci mířili výše, nejsou pozice do zítřejšího závodu špatné. Tým je překvapen pokrokem soupeřů.

Jenson Button, 4.
Dnes jsme měli namířeno na pole position, ale naneštěstí to nebyla zrovna naše nejlepší letošní kvalifikace, chyběla nám rychlost. V poslední části kvalifikace jsem nezajel nejlepší kolo, chyběla nám trakce na výjezdech ze zatáček a při brzdění se nám často blokovala kola. Jsme překvapeni ztrátou rychlosti a zlepšením našich soupeřů, kteří nás rychle dohnali. Zítra to bude náročný závod, ale v pátek s větším množstvím paliva jsme byli na delších vzdálenostech konkurenceschopní, takže by to mohlo být dobré, když správně odstartujeme.

Rubens Barrichello, 6.

Naneštěstí nám dnes kvalifikace nevyšla podle představ. V poslední části jsem se potýkal s provozem na trati, dostal jsem se doprostřed skupiny, která už mířila do boxů, takže jsem nemohl zahřát pneumatiky a ztratil čas v posledním měřeném kole. Naši soupeři se zlepšují, bude zajímavé, jak to ovlivní závod. Bude to těžké, ale věřím, že můžeme získat hodně bodů.

Ross Brawn, šéf týmu
Teploty trati i vzduchu dnes byly mimořádně vysoké a my se stále ještě učíme, jak pracovat s autem a pneumatikami v extrémních podmínkách. Podmínky se od ranního tréninku změnily a ani jeden z našich jezdců nebyl spokojen s vyvážením vozu. Přesto jsme udělali během dne pokrok a zajistili si solidní pozice na startu. Zítra by mělo být trochu chladněji, což by nám mělo pomoci. Přes noc analyzujeme naše výkony a uvidíme, co se dá do závodu zlepšit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy