1. den testů – Barcelona: Debut nového Sauberu

Němec Nick Heidfeld včera pokřtil nový Sauber C22 prvními metry na okruhu ve španělské Barceloně, kde byl přítomen i tým BMW WilliamsF1 s jezdci Genem, Montoyou a Schumacherem.


Heidfeld celkem odjezdil 61 kol s dosaženým časem horším o dvě desetiny než jeho týmový kolega Heinz Harald Frentzen s loňským Sauberem C21.

Sauber plánoval debut svého nového vozu již minulý týden ve Fioranu, který se zde nemohl uskutečnit díky špatnému počasí.

“Vůz se zdá být o hodně stabilnější než loňský typ“, prohlásil Heidfeld. “Je více přetáčivý, ale to mám rád“. “Časy na kolo jsou hodně podobné s C21, ale byl to první den testů a tzn., že budeme muset ještě hodně zapracovat na nastavení vozu“.

“Převodovka fungovala dobře, mám pocit, že auto je velmi dobré“.

Heidfeld testoval společně se svým novým týmovým kolegou H. H. Frentzenem, který zkoušel v C21 nové elektronické systémy. Frentzen by měl dostat šanci vyzkoušet si nový vůz ve středu. Podle Frentzena je nová C22 v kokpitu daleko větší než C21, která byla navržena pro Heidfelda a Massu.

Dalším a jediným týmem, který se testů účastní je tým Williams. Juan Pablo Montoya byl se starým FW24 nejrychlejší, druhý byl Marc Gene, který testoval nový motor a převodovku.


Barcelona, 1. den

1 Juan Pablo Montoya Williams-BMW M 1m17.790s 46
2 Marc Gene Williams-BMW M 1m18.394s 64
3 Heinz-Harald Frentzen Sauber B 1m18.725s 37
4 Nick Heidfeld Sauber B 1m18.901s 61
5 Ralf Schumacher Williams-BMW M 1m19.658s 5


B = Bridgestone
M = Michelin

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy