Dvojitý difuzor v Bahrajnu i pro Piqueta

Piquet jr., Nelson | foto: Lotus F1 Team

Brazilec Nelson Piquet si poprvé zajezdí s dvojitým difuzorem tento víkend v Bahrajnu. V Číně, kde u Renaultu debutoval, si ho užíval pouze Fernando Alonso. Španěl se kvalifikoval na druhém místě (byť měl nejméně paliva ze všech), Piquet byl šestnáctý.

"Ano, Nelson bude mít v Bahrajnu nový difuzor," potvrzuje technický ředitel Renaultu Bob Bell. "Jednoduše nebylo možné vyrobit před Čínou dva kusy najednou, i tak jsme odvedli skvělou práci, že se nám tam podařilo dostat aspoň jeden."

"Byli jsme velmi potěšeni ze základní výkonnosti vozu, díky novému difuzoru na Fernandově voze jsme učinili další krok vpřed. Máme z něj a z úsilí, jež jsme věnovali jeho výrobě, velkou radost. Jen je smutné, že jsme s ním nedosáhli výsledku, v nějž jsme doufali, ale za to může spíše strategie, jíž jsme přijali, a to, jak se závod vyvíjel," 
dodává Bob.

Renault totiž po startu v dešti za safety-carem povolal Alonsa do boxů v 7. kole, protože si myslel, že safety-car vydrží na trati podstatně déle. Jenže ten byl odvolán ve stejném kole, ve kterém zajel Fernando pro velké množství paliva. Španěl se pak protrápil závodem na konečné deváté místo.



"Čeká nás toho ale ještě více - difuzor je zcela novou oblastí vývoje a bude velký tlak na to, abychom pokračovali v jeho vývoji i v dalších měsících. Krom toho pracujeme na dalších částech vozu, na nichž bychom v této části roku stejně normálně pracovali," popisuje práce na vývoji uvnitř Renaultu jeho technický ředitel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy