Déšť žádné body smutnému BMW nepřihrál

Kubica, Robert | foto: BMW Motorsport

BMW REVIEW; Závod plný zklamání pro BMW, kteří z čínské Šanghaje odjíždějí bez bodu. Nick Heidfeld i Robert Kubica, který doslova vlétl v závodě na záda Jarnovi Trullimu, skončili hluboko v poli poražených.

Nick Heidfeld, 12:
Samozřejmě že jsem zklamaný z výsledku v závodě, na druhou stranu mohu být vděčný, že jsem závod mohl dokončit. Podmínky z pohledu viditelnosti a aquaplaningu byly katastrofální. Na začátku, když safety-car zajel do boxů, jsem se hodně trápil kvůli nízkému tlaku v pneumatikách. Ve 13. kole do mě vrazil Timo Glock, došlo k poškození vozu, což mi samozřejmě nepřidalo. Ke konci se však naskytla příležitost k zisku jednoho či dvou bodů, jenže po Adrianově nehodě byla na trati spousta trosek včetně kola. Zkoušel jsem je objet, ale nedalo se dost dobře odhadnout kudy, a tak jsem to schytal. Vůz byl pak hodně divný a přišel jsem o čtyři místa.

Robert Kubica, 13:
Jízda dnes byla velmi nebezpečná, aquaplaning všude a bídná viditelnost, prostě katastrofa. V několika místech jsem neviděl vůbec nic. To vše způsobilo mou těžkou nehodu s Jarnem Trullim. Když Jarno začal brzdit, vjel jsem zrovna do stojící vody. I když jsem dupnul velmi tvrdě na brzdy, aut dále jelo. Po nárazu do jeho zadní pneumatiky jsem se dostal ve vzduchu poměrně vysoko, naštěstí se nikomu nic nestalo. V boxech mi museli vyměnit podruhé přední křídlo, protože jsem cítil vibrace a velkou ztrátu přítlaku, což mi zničilo závod.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy