Hamilton vyhrál trénink díky nízké váze

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Šanghaj - Člen vedení stáje F1 McLaren, sportovní ředitel automobilky Mercedes Norbert Haug přiznal, že Lewis Hamilton dosáhl nejrychlejšího času v pátečním ranním tréninku na Velkou cenu Číny nikoli díky novému difuzoru, ale malému množství paliva. Zprávu přinesl server motorsport-total.

"Bylo pro nás snazší vyhrát loni titul mistra světa než letos získat jediný bod," řekl sportovní ředitel Mercedesu a člen vedení stáje McLarern Norberg Haug. McLaren nasadil do pátečního úvodního tréninku nový, zatím však pouze provizorní typ difuzoru a Hamilton byl ze všech nejrychlejší.

Ve druhém tréninku však obsadil až třinácté místo. "Odpoledne jsme se totiž věnovali jinému programu, byli jsme těžší," řekl Haug, který dodal, že piloti McLarenu nešli za každou cenu za rychlými časy. "To by hned zničili pneumatiky a nic bychom neotestovali," dodal Haug.

"V kvalifikaci zřejmě nemáme na víc než na její druhou část. Musíme být realisty a přiznat si to. Mohli bychom dosáhnout na šestou nebo sedmou řadu na startu a pak uvidíme. Věřím, že díky systému KERS budeme schopní předjíždět," střízlivě zhodnotil šance stáje Haug, kterého vůbec nepřekvapuje síla týmu Brawn.

"Začali s vývojem vozu pro letošní rok hodně brzy. Ale nemůžeme se vymlouvat na to, že je to jen kvůli difuzoru. My jsme jednoduše v aerodynamice hodně špatní, musíme na tom pracovat. V roce 2006 jsme také hodně ztráceli a nevyhrávali, ale pak v následujících dvou sezonách jsme toho vyhráli dost. K tomu se chceme vrátit," prohlásil Haug, který však ví, že to nebude snadné. "Stáj Ferrari potřebovala víc než dvacet let, aby znovu získala titul," připomněl dlouhé čekání italského týmu mezi dvěma tituly Jodyho Schecktera v roce 1979 a Michaela Schumachera v roce 2000.

Stáj McLaren bojovala v minulých dvou sezonách až do posledního závodu o titul mistra světa, v roce 2007 ho o jediný bod prohrála, o rok později stejným způsobem získala. Mistrem světa 2007 byl Kimi Räikkönen na Ferrari, v minulém roce triumfoval Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy