Duo McLarenu nadšeno z upraveného MP4-24

de la Rosa, Pedro | foto: McLaren

Heikki Kovalainen a Lewis Hamilton skončili ve druhém odpoledním tréninku na 9. a 13. místě, přičemž ten první trénink Hamilton dokonce vyhrál. Oba piloti si velmi pochvalují nejnovější vylepšení jejich vozu MP4-24.

Hamilton zahájil trénink s novým předním spoilerem, jenž se skládá ze šesti menších křidélek, a ihned hlásil zlepšení ve stabilitě vozu v ose příď-záď.  Mezi tréninky tým ještě provedl drobné úpravy na šasi, kvůli čemuž vyjel Lewis do druhého měřeného tréninku o něco později, než plánoval.

"Vůz byl hned lepší. Cítím určitě více stability a přítlaku na přídi.Udělali jsme před tímto závodem bezpochyby krok vpřed. Vůz je mnohem lepší v zatáčkách, myslím, že tak máme mnohem lepší základ pro zbytek víkendu," hodnotí úpravy Lewis.

"Má první jízda na měkčí směsi byla docela konzistentní. Opotřebení pneumatik se docela dařilo mít pod kontrolou. Byl to dobrý den, nicméně musíme dále pracovat na vyvážení MP4-24 ve středních a vysokorychlostních zatáčkách," dodává Hamilton.



Heikki byl úpravami a novými díly také nadšen: "Výkonnost vozu, která se díky různým úpravám zlepšila, na mě udělala velký dojem. Musíme ale dále pracovat na vyvážení, ale naše auto je zde určitě mnohem stabilnější."



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy