Barrichello v Číně srší optimismem

Barrichello, Rubens | foto: Honda Racing F1

Rubens Barrichello je plný sebevědomí a optimismu před závodním víkendem v Číně. K jaho radosti přispívá i posvěcení jejich dvojitého difuzoru samotnou FIA. Dnes se podělil o to, jaký víkend očekává a jaký má dojem z nasazení rozdílných pneumatik.

"Trať v Šanghaji mám moc rád, patří totiž k těm, kde mi to vždy docela šlo," říká Barrichello, který zde vyhrál první závod v roce 2004. "Počasí bude zřejmě proměnlivé, možná proto, že jsme změnili termín závodu, ale nám to může hrát do karet. Myslím, že první dva závody byli pro diváky docela dobré k pokoukání, navíc déšť nabídl větší show, takže tady to podle mě nebude jinak."

"Pro závod máme velmi dobrou pneumatiku, jen s tou měkčí se budou zřejmě všechny týmy trochu trápit,"
pokračuje Rubens. "To může učinit závod velmi zajímavým - někteří se budou trápit, takže se bude předjíždět, což je dobré. Jsem si ale jist, že pro nás, pro piloty, by mohly dovézt lepší gumy - v Austrálii se začaly drolit už po pěti kolech a stejně tomu bude i zde, ne-li dokonce horší, protože místní trať má drsnější povrch a bude-li navíc chladněji, tak to pneumatikám bude ještě více ke škodě."



"Je to pro lepší podívanou, nemyslím si, že by to pro nás bylo nějak nebezpečné. Nebezpečné může být to, když vás rychle dohání, který je o pět vteřin rychlejší, ale právě to náramně zlepšuje podívanou,"
zakončuje svou výpověď Brazilec.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy