Sepang opět zvažuje noční závod

GP Malajsie (Sepang) | foto: Scuderia Ferrari

Formule 1 by se mohla dočkat dalšího závodu při umělém osvětlení. Po přerušení GP Malajsie kvůli dešti a následnému zkrácení kvůli nedostatku světla uvažují pořadatelé o řešení po vzoru Singapuru.

Přestože ještě nedávno vedení okruhu odmítalo noční závod až do roku 2015, po jeho letošním vynuceném zkrácení mění názor.
„Po každém závodě diskutujeme s Berniem Ecclestonem o možnostech jeho vylepšení. Rozhodnutí o posunutí startu blíže k poledni nebo do noci padne již brzy,“ řekl prezident malajského okruhu Mokhzani Mahathir pro deník New Straits Times.

Ecclestone navrhoval Sepangu noční závod už pro tento rok, z důvodu vysokých nákladů se ale s pořadateli nakonec dohodnul na kompromisu v podobě startu v 17:00 tamějšího času. Nyní pořadatelé hledají cestu, jak stavbu osvětlení financovat: „Náklady bychom mohli pokrýt pronájmem okruhu pro další závody.“

Sepang má smlouvu až do roku 2015, ale pořadatelé mají zájem o místo v kalendáři i poté. Návštěvnost tento rok prudce klesla, ale podle Mokhzaniho je to jen důsledek ekonomické krize.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy