Ron Dennis k možnosti tří vozů

Dle šéfa týmu McLaren Mercedes by další možný pokles počtu týmů účastnících se mistrovství světa Formule 1 neměl být brán tak dramaticky, neboť je přesvědčen, že možnost nasazení tří vozů v jednom týmu není možností nereálnou.

„Neměli bychom být výrazně znepokojeni i kdyby počet vozů na startu klesl pod číslo 18,“ prohlásil Ron Dennis pro Auto Action. „Je tam prostor pro týmy se třemi vozy a myslím si, že bychom nasadili tři vozy, pokud by k tomu byla příležitost. Je přirozeným procesem, že silnější vytlačí slabší,“ dodal v kontroverzním prohlášení Dennis.

Dá se předpokládat, že toto sdělení vyvolá další ostrou polemiku o situaci mezi bohatými a finančně slabšími týmy, která se postupně stále více vyhrocuje a jsme tak svědky pozvolné redukce týmů F1. Začátkem 90.let minulého století končilo mnoho vozů svoji účast, aniž by se vůbec do nedělního závodu kvalifikovalo, dnes je situace naprosto obrácená. Po vstupu Toyoty jsme si slibovali, že na startu bude opět 24 vozů, místo toho zkrachoval tým Prost a nedlouho poté ho následoval i tradiční účastník Arrows. Také Minardi a Jordan svoji nepříliš dobrou finanční situaci přiznávají.

Na straně jedné Dennis nabízí kolem 26 vozů na startu, na straně druhé je však otázkou, zda by to byly skutečné závody nebo jen strategické manévry a zda by Formule 1 nepřišla o svoji podstatu a nezměnila se postupně v úplně jiný typ sportu…

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy