USGPE chce vše americké - včetně motorů

Toyota | foto: Panasonic Toyota Racing

Nový tým ze Spojených států připravující se od příští sezóny na vstup do Formule 1 - USGPE (původně USF1) by měl nejraději co nejvíce dílů ze své země. Kde ale sehnat výkonný motor, navíc americký?

No přeci od Cosworthu! Naposledy byl jejich osmiválec vidět v F1 v roce 2006, kdy poháněl vozy Franka Williamse. Ten s jejich výkony nebyl ale příliš spokojen, a tak přešel k Toyotě. Pro Cosworth to znamenalo konec jejich aktivit v tomto odvětví motosportu.

USGPE je v pokročilé fázi vývoje svého monopostu, a tak již oslovilo všechny současné výrobce motorů pro týmy Formule 1. Nejraději by ale byly, kdyby jejich vozy poháněly americké agregáty.

"Motor od Cosworthu je velmi atraktivní nabídkou," sděluje sportovní ředitel USGPE Peter Windsor. "Mimo jiné je Cosworth vlastněn Američanem Kevinem Kalkhovenem, což by pro nás bylo velmi dobré spojení. Neřekl bych zatím, že Cosworth preferujeme, ale určitě je to možnost, kterou velmi, velmi pečlivě zvažujeme. Myšlenka spolupráce s malou, úzce specializovanou společností  je našemu závodnímu týmu velmi blízká."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy