Alonsa KERS vyloženě zklamal

Piquet jr. - Alonso | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso nebyl během závodu v Austrálii ani trochu nadšen novým systémem, tzv. KERSem, zařízením, které navyšuje o 80 koní výkon po dobu 6,6 vteřiny každé kolo.

S KERSem se včera krom Renaultu představili pouze McLaren, Ferrari a jeden vůz (Heidfeldův) BMW. Alonso na adresu nového systému řekl: "Necítil jsem žádný rozdíl s KERSem. Zklamalo mě to, jak funguje."



Ale i když bývalý mistr světa necítil žáden rozdíl, jeho pronásledovatel v závodě  - Timo Glock na Toyotě - se svěřil se zcela jinými pocity. Na KERS sice nadával také, ale z jiného důvod - nemohl se před pomalejšího Španěla kvůli KERSu dostat, protože Alonsovi posloužil jako dobrá ochrana na rovinkách. Jezdci si stěžovali také na velké turbulence za Renaultem, za nímž se jezdilo mnohem hůře než za monoposty Ferrari.

Fernando nakonec skončil o dvě příčky hůře než loni, za což ale může být rád, byť on byl výsledkem zklamán. Pevně věří, že R29 má větší potenciál než R28 v minulé sezóně - tým však podle něj musí zapracovat na rychlejším a efektivnějším zahřívání pneumatik.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy